Hannes in het buitenland Mee met het circus de wereld door

Circus Hannes in het buitenland.

Anne Kuipers heeft veel ervaring opgedaan met circus in het buitenland. Reizen naar landen als ( klik op de link van het land voor meer informatie) Nigeria, Portugal, Engeland, Griekenland, Indonesië, Syrië, China, USA, Ethiopië , Qatar,  de Filippijnen en Peru met circusmaterialen in de bagage.

Vanaf 2001 hebben we in meer dan 16 landen circusprojecten uitgevoerd.

De projecten in het buitenland kunnen betrekking hebben op internationale/ Nederlandse scholen, aangesloten bij stichting NOB, waar we dan altijd een project voor een goed doel naar keuze van de school aan koppelen.

Ook zijn er de projecten samen  met Stichting Respo van Hogeschool Windesheim uit Zwolle. Recentelijk hebben we aansluiting gezocht met Stichting Proniños uit Vlaardingen. Kijk voor meer informatie over de samenwerking hier.

Wat kunnen wij u bieden

Een circusdag of meerdere dagen circus voor scholen basisonderwijs en middelbaar onderwijs. Daarnaast bieden we ook workshops of circuslessen aan, we verzorgen lezingen of verzorgen openingen of bieden u een verrassend element bij vieringen (lustrumvieringen, juffen-meesterdag, of Koninginnedag, zomerfeesten). Kijk voor verdere informatie bij projecten en workshops.

Het aantal leerlingen maakt in principe niet uit. Aantallen tot ongeveer 120 leerlingen zijn prettig om mee te werken, maar we kunnen maatwerk leveren bij andere aantallen. Ook voor kleuters hebben we een mooi aanbod!

Wat u kunt verwachten

We vinden het leuk om samen met de kinderen een voorstelling te maken die we aan de ouders en andere belangstellende kunnen presenteren. We zorgen voor de acts, een spreekstalmeester, muziek, pistezeil en een circusdecor.

De kosten

De kosten voor een dag of ‘week’ doen we graag in overleg met u. Naast circuskosten voor de materialen en een vergoeding voor circusdocenten zijn ook secondaire voorwaarden belangrijk: de reis naar het betreffende land, het vervoer van een grote flight-case met circusmaterialen en de verblijfskosten. Om deze kosten zo laag mogelijk te houden is overleg in een vroeg stadium handig. Gezamenlijk kunnen we zoeken naar eventuele sponsors voor het circusproject.

Meer informatie

We adviseren u contact op te nemen met de scholen waar we eerder geweest zijn.

Bovendien kunnen we u vermelden dat we elk jaar ook het zomerkamp voor de kinderen van het St. NOB verzorgen met circusactiviteiten en een voorstelling in Lunteren.

Het is ook mogelijk dat er kinderen op uw school zijn, die u hier uit eigen ervaring meer over kunnen vertellen.