Laatste nieuws

Circus Hannes op de Taaltoekel in Addis Ababa Ethiopië

Op zaterdag 27 april vond het langverwachte Koningsdag evenement met Circus Hannes plaats op de Taaltoekel. Het evenement was zorgvuldig voorbereid na een ontmoeting op maandag 22 april, waar Anne en zijn team de details van het programma en de benodigde actiepunten met ons bespraken. Hierdoor waren we ervan verzekerd dat alles goed geregeld zou zijn voor de grote dag.

De ochtend begon vroeg, om 07:30 uur, toen Anne arriveerde met zijn assistenten om het circus op te bouwen op het terrein van de Taaltoekel. Anne had al het benodigde materiaal meegebracht en zette snel de acht verschillende circus stations op. Deze stations omvatten diverse circusactiviteiten zoals jongleren met doekjes, balletjes en ringen, bordjes laten spinnen, werken met vlinderstokken en diabolo’s, acrobatiek en touwtje springen.

Omstreeks 08:45 uur begonnen de deelnemers binnen te druppelen en rond 09:15 uur begon het programma na een korte introductie van de directeur. Anne gaf een demonstratie van de verschillende circusacts en daarna werden de kinderen verdeeld in zeven groepen op basis van leeftijd. Elke groep begon met een ronde langs alle circus stations, waar ze elke activiteit konden uitproberen.

Na een verfrissende drinkpauze om 11:10 uur werden de kleuters toegewezen aan de vlinderstokken, terwijl de oudere kinderen konden kiezen welke circusact ze verder wilden oefenen en voorbereiden. Na 20 minuten oefenen was het tijd voor de grote finale.

Een ware circus show werd opgevoerd voor de ouders en toeschouwers. Elk onderdeel werd met luid applaus ontvangen. Aan het einde van de show werden de kinderen samen met Anne en zijn team (Nikki, Fantaye, Tizita, Joubness, Melaku, Terri, Billign, Eef en Ezedin) bedankt voor hun harde werk en enthousiasme.

Het Koningsdag evenement met Circus Hannes was een groot succes en een onvergetelijke ervaring voor alle betrokkenen. We zijn Anne en zijn team dankbaar voor hun professionele en inspirerende bijdrage aan deze speciale dag op de Taaltoekel.

Gelila Bezuneh: directrice van de Taaltoekel

thumbnail_IMG_7805 thumbnail_IMG_7804 thumbnail_IMG_7802 thumbnail_IMG_7795 IMG_8822 IMG_8810 IMG_8800 IMG_8798