Circus Hannes op de Filippijnen

HANNES EN CO OP DE FILIPPIJNEN – MANILLA EN BACOLOD

23 juli 2011
 CIRCUS TIME met Young Focus in Manilla

Circusschool Hannes & Co, onder leiding van Anne Kuipers uit Nederland, gaf op 23 juli een seminar over elementaire circusacts voor 70 Young Focus kinderen*).
Na uren van hard werken traden ze op in een programma van JCI (Junior Chamber International).
De regen aan het einde van de voorstelling was jammer, maar dat weerhield de kinderen (en het Nederlandse circus team) niet om een geweldige tijd te hebben!Het Young Focus International team is een Nederlands organisatie samengesteld uit vrijwilligers met een missie om structurele hulp te bieden aan de armste en meest achtergestelde kinderen van de Filippijnen.

Zie website Young Focus International

 

30/31 juli 2011 

BIG SURPRISE voor Little Voices
Klik HIER voor een verslagdoor : Grace Abellar – Little Voices

 

LITTLE VOICES wil door middel van theaterworkshops stem geven aan straatkinderen.

Het project is ontstaan in Zimbabwe waar de situatie ge-spannen is. Het regime intimideert en onderdrukt, het recht op vrijheid van meningsuiting wordt mensen ontnomen en er heerst grote armoede. Juist daarom moet er stem en vorm gegeven worden aan de persoonlijke verhalen van kinderen.

De kinderen leren artistieke, sociale en communicatieve vaardigheden te ontwikkelen en om te gaan met verantwoorde-lijkheden. Iets dat hen, vaak met grof geweld, op straat is afgeleerd.

LITTLE VOICES wil locale jongeren opleiden tot workshopleaders. Zij ontwikkelen hun didactische en theatrale vaardigheden zodat zij samen met de straatkinderen kunnen toewerken naar presentaties waarin de kinderen hun ervaringen delen met een publiek. De jongeren zijn veelal werkeloos en hebben niet de mogelijkheid een opleiding te volgen.

LITTLE VOICES biedt hen een opleiding aan en de kans een klein inkomen te vergaren door het werken met straatkinderen.

Contact persoon in Nederland is Wanda Meeuws (in 1996 als leerling van Spieringshoek in Bacolod geweest bij een uitwisseling: Vlaardingen – Bacolod- Friendhip-ties; Wanda heeft het theaterproject in Bacolod opgezet: zie documentaire op de website het geeft een heel goed beeld van de leefsituatie van de kinderen!