Clown Hannes Directeur Hannes en zijn "knecht"

Clown Hannes.

 

Anne Kuipers als Clown Hannes brengt een met u op maat gesneden komisch optreden  van ongeveer een uur waarbij desgewenst ook het publiek kan participeren.

Hieronder vindt u een suggestie voor een voorstelling. In deze voorstelling gebruiken we Sinterklaas als verhuis-reden. De verhuis-reden ligt echter niet vast, maar is, in overleg, in te vullen, precies wat past bij een gegeven situatie.

HANNES EN ZIJN KNECHT MOETEN VERHUIZEN

Circus Hannes moet plaats maken voor Sinterklaas. De dozen zijn al ingepakt. De artiesten zijn al met de vrachtauto’s vertrokken. Alleen het gordijn, het pistekleed, de muziek en wat circusspulletjes van Hannes zijn er nog.

Sinterklaas zou over een uurtje komen. Sinterklaas vroeg ons nog wel om zolang de kinderen te vermaken totdat hij gearriveerd was.

Knecht: “Zullen we nog een klein showtje voor de kinderen doen? En zullen we vragen of de kinderen ons willen helpen”. Dat idee viel in goede aarde. De knecht maakte weer wat dozen open en haalde verschillende attributen tevoorschijn.

“Maar”, roept de knecht: “we gaan eerst wat zingen, om in de stemming voor Sinterklaas te komen”. Besloten wordt dit pas na de voorstelling te doen. Daarna plaatst de knecht de draadloop in de piste. Na elke activiteit diept de knecht wat op uit de verhuisdozen en vraagt zich af waar dit nu weer voor dient. Onhandig verricht hij zijn handelingen. Hannes besluit om de knecht hierbij een handje te helpen.

 

Spelbenodigdheden/voorwaarden:

De speelplek is een oppervlakte van 6 bij 6 meter. Dit is inclusief het decor met ruimte erachter. Door de opstelling wat te wijzigen kunnen de afmetingen verschillen.

De totale oppervlakte moet echter minimaal 20 m² zijn.

Er is stroom nodig voor versterking van het geluid en muziek;

Om de speelplek in te richten moet de ruimte minimaal een uur van tevoren vrij zijn.

De voorstelling is zowel binnen als buiten uit te voeren.

 

Kosten

De kosten van de voorstelling bedragen  € 300,– Uitgaande van één uur.

Hier komen nog de reiskosten á € 0,50 per kilometer bij.

 

.