Circusspeelplaats

Een Circusspeelplaats

De circusspeelplaats is vooral geschikt voor een middag of een ochtend waarbij circus centraal staat voor een bepaalde groep. Circus kan dan opgenomen worden in een programma met andere onderdelen van de organiserende instantie. Buurthuizen maken vaak gebruik van deze mogelijkheid, maar ook instanties die vakantieprojecten voor kinderen organiseren.

Ook kan een circusspeelplaats groots worden opgezet voor een hele school of zelfs voor meerdere scholen. De opzet van een circusspeelplaats is het spelenderwijs leren jongleren met doekjes, ringen, kegels of balletjes. Leren ballopen, koorddansen of fietsen op een eenwieler. Het leren draaiend houden van een diabolo of het Chinese bordje.

De speelplaats kan zowel binnen als buiten ingericht worden. De organisatievorm kan een circuitmodel zijn: hierbij komen alle kinderen bij alle onderdelen (meestal 12 tot 14 onderdelen) van het circus. De organisatie kan ook minder strak worden geregeld waarbij kinderen bijvoorbeeld mogen spelen bij een onderdeel naar keuze.

De uitvoering kan op een dag of op meerdere dagen plaatsvinden. Ook is het goed mogelijk aan het einde van het project tijd te reserveren voor kinderen die willen presenteren wat er geoefend is. Klikt u Hier voor een mogelijk tijdschema van een ochtend.