Circus project in Bacalod Filippijnen

CIRCUS HANNES – de grote verrassing! 30 en 31 juli 2011

Het is een gewone dag voor Bacolod, maar niet voor de Little Voices! We werden verrast door een bericht van Anne Kuipers dat ze al op weg waren naar Bacolod City om Little Voices te bezoeken.
Hoewel onvoorbereid waren we zeer blij om Anne en zijn zoon te verwelkomen. We wisten niet wat we moesten doen totdat we spraken over het bezoek en het werk dat most gebeuren. Hoewel circus heel gewoon is klonk het voor Little Voices nieuw en was het interessant om te ervaren. Toch waren we gespannen voor de show.

De volgende ochtend, 30 juli, bezoeken Anne en Floris de Cameroli kerk waar Little Voices hun wekelijkse bijeenkomsten houden. Danka verzamelde de kinderen om hen te verwelkomen.

De straatkinderen zijn vol energie en erg blij om hen te zien. De kinderen geven meteen een presentatie zoals geïmproviseerde beatbox door gebruik van hun mond en zang interpretatie.
‘s Middag kon niemand wachten om de Circus sessie te starten, met name het jongleren.

Anne en Floris presenteren een korte show als een introductie van de materialen en de verschillende handelingen van het jongleren. Iedereen is vol aandacht en kijkt met verbaasde open mond naar wat ze zien. Terwijl vader en zoon de voorstelling geven kunnen de kinderen niet wachten om zelf de materialen vast te houden en te oefenen.

En dan begint het! Met sjaals in beide handen Anne laat zien hoe de basis van het jongleren, “gooien en vangen en gooien!” werkt, zoiets simpels om naar te kijken, maar niet eenvoudig om te doen. Het is goed dat iedereen zelf kan ervaren hoe moeilijk het is, iedereen leert geduldig te zijn totdat ze het zelf kunnen.

Nu de kinderen de timing onder de knie krijgen en genieten van de workshop willen ze niet stoppen, maar de tijd is voorbij en is het tijd voor een pauze. Als de eerste sessie eindigt zitten de kinderen allemaal nog in hun energie en enthousiasme om wat meer te doen … ze moeten wachten tot de volgende ochtend voor de volgende sessie.

Op de tweede dag, vóór de tweede sessie begint, nodigen we Anne en Floris voor een lunch in het huis van Dangka als een gebaar van dankbaarheid voor hun grote ervaring die zij delen met de kinderen.

De tweede sessie is nogal zenuwslopend omdat de kinderen een korte show zullen geven aan het eind. De activiteiten zijn vrij moeilijk met de stokken, vlaggen en diabolo, maar de kinderen zijn erg leergierig.

Ze besteden er echt aandacht aan en maken zelfs hun eigen acts. Met dank aan Anne, hij is erg goed in het motiveren van iedereen. Voor nu maakt hij van moeilijke act meer eenvoudige, maar stopt nooit te zeggen: “gooien en gooien en vangen!” Naarmate de sessie vordert en de show staat te beginnen verzamelt Danka de buren om naar de show te komen kijken.

Anne benoemt Danka als Piste manager, Floris bij de rekwisieten/materialen, Grace als fotograaf en Samson voor de regeling van de plaats.

Als de muziek begint zijn de kinderen klaar, Danka en Floris voorbereid, en Anne, als directeur en performer is ook goed voorbereid!

En dan opent het doek voor de eerste act. Een groep kinderen betreed de piste gevolgd door Anne die hen begeleid en voorgaat. De kinderen zijn goed geconcentreerd en gretig volgen ze Anne. Een nieuwe groep komt voor een volgende presentatie en een andere … Hoera! Anne en zijn nieuwe circus groep hebben een geweldige show.

Als onze wegen scheiden en we afscheid nemen … willen The Little Voices uitdrukking geven

aan hun waardering voor het feit dat Anne de tijd nam om ons te bezoeken. Bedankt voor zijn vriendelijke hart dat hij deelt met de kinderen, de vaardigheden en talenten die hij heeft.

Maar het meest van al voor de kostbare tijd, hoewel zeer kort, die zeer zinvol voor ons was. We hebben geleerd dat er geen moeilijke dingen in het leven zijn als je begint er op een eenvoudige manier mee om te gaan; ten tweede: ondanks dat je vaak het gevoel hebt dat je valt, er is altijd iemand om je op te vangen, dus maak je geen zorgen!

Tot slot, we weten dat Anne’s bezoek niet ophoud als we uit elkaar gaan, maar het begin is van een nieuwe vriendschap, die te maken heeft met het welzijn van de kinderen, niet alleen in Bacolod, op de Filippijnen, maar over de hele wereld.

Dank je, dank je wel Anne … Veel ‘power’ en mag Onze God u en uw gezin zegenen.

Dank u voor uw komst, kom alstublieft nog eens!

Heel veel liefs,

Grace Abellar

Little Voices-Negros