Laatste nieuws

Club Extra uitgebreid met SportXtra

ClubExtra uitgebreid

Circusschool Hannes en Co is aanbieder van interventies als Club Extra en SportXtra, Beweegkriebels en Beweegplezier. Kuipers: “Club Extra is niet nieuw, dat doen we al meer dan twaalf jaar. We werken met groepen van twaalf tot vijftien kinderen, met bijna altijd vier begeleiders (twee docenten en twee stagiaires). Het aantal kinderen met een beperking groeit enorm. Hierdoor vallen veel kinderen buiten de boot bij sportverenigingen. Onze activiteiten zijn gebaseerd op het circus, bewegingsonderwijs en georganiseerde sport. Binnen twee jaar moeten de kinderen doorstromen naar een sportvereniging.”

Kuipers bemiddelt voor deze kinderen bij de verenigingen, zodat ze daar goed terechtkomen.

“Ik neem dan contact op met de voetbalclub waar zo’n jongen naar toe wil en bespreek in welk team hij het beste past en hoe hij daar opgevangen kan worden. Ik vind het belangrijk dit goed te begeleiden en te blijven volgen. Niet elke vereniging is ingericht om intensieve begeleiding te geven. Gelukkig heb ik veel en goede contacten met ouders en bij de sportverenigingen, dus ik kan het aardig monitoren.”

Werving

Sinds 2002 draaien er vijf groepen bij Club Extra. In de projectperiode van het NASB (2010-2014) komt er ieder schooljaar een groep bij, zodat in schooljaar 2013/2014 negen groepen kunnen starten. Kuipers: “Sinds januari 2010 hebben we Club Extra uitgebreid met kinderen van middelbare schoolleeftijd en kinderen met overgewicht. We hebben dit SportXtra genoemd, omdat dit beter bij de doelgroep past en om de kinderen niet teveel een stempel te geven. De werving van kinderen voor SportXtra moet nog een beetje op gang komen. We proberen hiervoor een netwerk op te bouwen, met GGD en scholen voor voortgezet onderwijs. Maar dit is nog wel een zoektocht. De grootste aanwas voor SportXtra komt voorlopig via ClubExtra.“

Terug naar pagina SportXtra.