Laatste nieuws

  • poi
  • poi 1
  • poi 2
  • poi 3

Workshop Poi draaien bij Bs. De Achtsprong, De Lier

Workshop poi draaien bij basisschool De Achtsprong

12 oktober 2012 – De Lier

De kinderboekenweek had dit jaar als thema ‘Hallo Wereld!’. Basisschool De Achtsprong in De Lier had daar een project aan verbonden. Alle groepen leerden en werkten over allerlei landen en culturen.

In groep 7b ging het over Nieuw Zeeland, of zoals de Maori zeggen: Aotearoa (= land van de lange witte wolk). De poi, die ook in de circusschool worden gebruikt, komen hier oorspronkelijk vandaan. Dus wat was leuker om het zelf uit te proberen?

Op vrijdag 12 oktober heeft Anne Kuipers een bijzonder leuke workshop ‘poi draaien’ gegeven op De Achtsprong. Een poi is een soort jongleerbal aan een touwtje. Anne had een enorme hoeveelheid meegenomen, zodat ieder kind er aan iedere hand één had.

Na een geweldige demonstratie gingen de kinderen zelf aan de slag. Anne legde allerlei trucs uit en daagde de kinderen uit om het na te doen. Daar hadden ze weinig aansporing voor nodig, want ze popelden om zelf te jongleren.

Met wat oefening, doorzettingsvermogen en aanmoedigingen van Anne kwamen ze bijzonder ver. En dat in één les! Geweldig gedaan!

Met grote dank, ook namens de kinderen van 7b,

(juf) Annet