Laatste nieuws

Almende college Ulft Wesenthorst circus

Spectaculaire voorstelling circus Wesenthorst

Circus Hannes was weer in Ulft! 

 

Ulft – “Voor het enthousiasme van de leerlingen en publiek tijdens de voorstellingen, daar doe je het allemaal voor.” Dat zegt Henny Tönis, docent Economie & Ondernemen en voor de laatste keer mede-organisator van het Wesenthorstcircus van het Almende College. Henny Tönis gaat aan het eind van dit schooljaar met pensioen en draagt de organisatie over aan anderen. Hij vervolgt: “Leerlingen ontwikkelen hun talenten en oefenen belangrijke vaardigheden waaronder samenwerken en presenteren. Daarnaast is het goed voor het zelfvertrouwen. Ook van deze, voor mij de laatste editie, heb ik weer genoten van wat leerlingen laten zien wat ze kunnen.”

Gevarieerde acts

Ruim 180 kinderen uit de groepen 5 en 6 van drie basisscholen uit Ulft genoten van de jaarlijkse circusvoorstelling in sporthal De IJsselweide in Ulft/Gendringen. 60 Leerlingen van leerjaar drie van het Almende College locatie Wesenthorst verzorgden een gevarieerd programma. Veel facetten uit het circus kwamen aan bod. Van koorddansen via jongleurs tot aan acrobatiek.

Spectaculair

Het circustalent werd ontdekt en ontwikkeld onder leiding van circusdirecteur Anne Kuipers van Circus Hannes en co uit Vlaardingen. In twee dagen bereidde hij ze voor tot artiesten die met trots in de piste het publiek vermaakt en boeit. Spectaculair waren de sprongen van de acrobaten en de clowns met de trampoline. Het enthousiaste publiek stimuleerden de deelnemers om er een mooie show van te maken. Uit het vele applaus bleek dat het gelukt is.

 Oude Ijsselstreek Vizier van 4 februari 2018