Laatste nieuws

Circusschool Hannes start in Woerden

Circusschool Hannes start in Woerden

Woerdense Courant 11 jan. 2008

Woerden – Circusschool Hannes en Co uit Vlaardingen start een locatie in Woerden. Vanaf dinsdag 22 januari is het voor kinderen van zes tot en met veertien jaar mogelijk 20 wekelijkse circuslessen te volgen in de sportzaal van de Regenboogschool aan de Steinhagenseweg 6.

Belangstellende kinderen en ouders kunnen hieraan voorafgaand ervaring komen opdoen met het circusspel tijdens de open les op dinsdag 15 januari van 15.30 tot 17.30 uur. Wie dan zin heeft gekregen in de circuslessen, kan zich op dat moment ook inschrijven. De kinderen maken in kleine groepjes kennis met verschillende circuskunsten, zoals onder andere balanceren, jongleren, draaiend houden van materialen en eenwielfietsen. Het circusspel moet voor iedereen een uitdaging zijn en is dan ook laagdrempelig. Elk kind kan op zijn of haar niveau meedoen. Aan het eind van de serie lessen is er een circusvoorstelling waarbij de kinderen, verkleed en geschminkt als echte circusartiesten de geleerde kunsten aan het publiek tonen. De lessen worden gegeven door docent Henk Wateler, een extra docent en een aantal vrijwilligers. Een van hen is Joke van der Toolen die samen met Nicole Kurpershoek in mei al een circusdag organiseerde. Hier deden 85 kinderen aan mee. Van der Toolen vertelt dat er behalve het aanleren van kunstjes ook allerlei vaardigheden aan de orde komen tijdens de lessen. “Bewegen, concentreren, keuzes maken, samenwerken, leren vertrouwen op jezelf en op elkaar, maar ook het leren presenteren zijn aspecten die bij alle onderdelen in het kindercircus aan bod komen.” De lessen vinden plaats op de dinsdagmiddagen van 16.30 tot 17.30 uur voor kinderen van zes tot negen jaar en van 17.30 tot 18.30 uur voor kinderen van tienjaar en ouder.

Circusschool Hannes en Co heeft de afgelopen vijf jaar al veel ervaring opgedaan in Vlaardingen en verre omstreken. Het organiseert circusdagen voor kinderen van vijf tot twaalf jaar, ondermeer op basisscholen, met als doel het spelen en spelgedrag van kinderen gunstig beïnvloeden door het unieke middel circusspel. Hiermee levert het een gunstige bijdrage aan de totale ontwikkeling van kinderen. Ook kinderen met ontwikkelingsachterstanden/-stoornissen, met een bepaalde beperking hebben baat bij de circusschool. Naast de circuslessen op de Regenboogschool gaat de Hannes en Co samen met de Stichting Kinderopvang Midden Nederland (SKMN) ook een naschoolse cursus van zes lessen aanbieden via de basisscholen. Hannes en Co presenteert zich ook tijdens de opening van de Regenboogschool op zaterdag 2 februari van 11.00 tot 13.00 uur met een circus inloopworkshop.