Laatste nieuws

  • foto's 051
  • eindvoorstelling Woerden'13
  • eindvoorstelling 1 Woerden'13
  • eindvoorstelling woerden3
  • eindvoorstelling Woerden4
  • eindvoorstelling Woerden 5
  • eindvoorstelling Woerden 7

afsluitende Circus voorstelling in Woerden

Woerden mei 2013

Circusvoorstelling CIRCUS Hannes Woerden 25 mei 2013

 Het kan toch niet waar zijn: op het moment, dat de show begint zijn de diabolostokjes verdwenen! Wie heeft dat op zijn geweten? Ouders, kinderen of toch kabouters? Gelukkig werd al gauw duidelijk, dat ze hoog aan een paraplu hingen en konden de stokjes met behulp van sterke ouders naar beneden gehaald worden. Laten we het er maar op houden dat regengeesten een geintje wilden uithalen……………….

 De diabolo’s konden eindelijk als duivels door de lucht vliegen.

De artiesten Kaj, Jesse, Bram en Martijn deden de ogen van het publiek pijn, zo onwaarschijnlijk snel vlogen ze van hot naar her. Zouden er geen gewonden vallen? Gelukkig wisten ze allen wat ze deden en liep ’t goed af.

Het talrijk opgekomen publiek vermaakte zich kostelijk, toen de “lange”

mensen lieten zien geen hoogtevrees te hebben. Helemaal spectaculair werd `t toen ook nog eens de doekjes en ringen de lucht ingingen. Dymas, Iona, Yente, Desirée, Marit en Myrthe konden er geen genoeg van krijgen.

Toch wist directeur Anne ze uiteindelijk van het pistezeil af te jagen.

Immers de Rola-Bola-artiesten Kaj en Toine stonden te popelen om hun ober-act te showen. Zelfs op “hoog” niveau lieten ze de toeschouwers verbazen, hoe je met dienbladen kunt jongleren! Levensgevaarlijk, maar niettemin heel spannend……………

Met een ludieke binnenkomst van Bram en Jesse (in container!) werden de andere eenwieler-artiesten uitgenodigd om hun kunsten op het zeil te tonen. Toine liet een pirouette zien, Dymas en Myrthe gingen over een wip en Marit en Floris sloegen de directeur voor z’n achterste! Het moest niet gekker worden. Tot slot vierde Paul z’n feestje: de week ervoor kon ie los

fietsen! Het had wat zweten gekost, maar al die moeite was zeker niet voor niets. Geweldig, wat een show toen ze met z’n allen om de hoepel en directeur Anne fietsten.

Jade en de prachtig verkleedde Annika toonde op een ingetogen doch elegante manier hoe je op het smalle koord gewoon kunstjes kunt doen!

En opeens waren ze er: drie meiden die over een bewegend touw sprongen! Dat wilden de clowns Branko en Gijs ook wel, dus werden de meiden weggejaagd en deden de clowns “leuk”! Maar ja, dat springen blijkt toch moeilijker dan gedacht en daarom lieten de meiden toch nog even zien hoe het met radslagen ook kan en deden de clowns het publiek nog even hartelijk lachen met de kleine en grote tonnen.

Plots was daar muziek, die het publiek bijna op hun stoelen deed schudden: de hoepelaars waren er! Zahra, Myrthe en Iona toonden aan, dat je met een grote hoepel vele kunsten kunt doen!

…………………daar kwamen ze binnen met hun zware koffers! Wat zou erin zitten? Het bleek al gauw dat we op het verkeerde been waren gezet!

In de koffers bevonden zich de doekjes en de ballen om mee te jongleren.

Achtereenvolgens met 1, 2 en zelfs 3 materialen werd het publiek getrakteerd op een vrolijk schouwspel met opzwepende muziek als ondersteuning van het geheel. De artiesten klommen zelfs tot slot op

bal (Renze) of ton (Paul en Floris) en gingen gewoon door met jongleren! Het publiek liet zich niet onbetuigd en door handgeklap werden de artiesten enthousiast begeleid in hun optreden. (Helaas, dat het begon te regenen en de clowns met gieter en douchekop de show voortijdig moesten afblazen!?!?!?!)

De directeur bedankte tot slot allen voor hun aanwezigheid en in het bijzonder Henk en Nina voor hun inspanningen achter de schermen.

En nadat de artiesten allemaal een bloem als blijk van waardering gekregen hadden kon er onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat worden waarna ieder weer huiswaarts keerde.

 

Sinds 2008 slaagt Circusschool Hannes erin om kinderen op te leiden tot circusartiesten in dop, dat is na deze uitvoering wel weer volop bewezen.

Ook volgend seizoen [ september 2013 ] kan er weer ‘gecircust’ worden in de PIUS-gymzaal aan de Rubenslaan 3 in Woerden. 

 Vriendelijke groet,

Henk Wateler

Nina Boersma