Laatste nieuws

Circus Capelle

Circus in gymzaal Capelle a/d IJssel

De gymzalen in Capelle aan den IJssel worden dagelijks gebruikt voor het beoefenen van uiteenlopende sporten zoals voetballen, badminton en judo. Maar steeds vaker worden de zalen gereserveerd voor wat minder traditionele vormen van bewegen.

Hoewel… minder traditioneel? Dat kun je eigenlijk bepaald niet zeggen van ‘Het Circus’.
Want dat is precies wat er elke vrijdagmiddag in de gymzaal aan de Maria Daneelserf plaatsvindt. Een groep enthousiaste kinderen oefent in het jongleren, steltlopen, koorddansen, clownesk springen en ballopen. “En eigenlijk is dat nog maar een klein deel van de dingen die we de kinderen aanbieden”, vertelt Kevin van Santen van circusschool Hannes. “We besteden bijvoorbeeld ook aandacht aan acrobatiek en het fietsen op een éénwieler.”

Niet alleen de technische uitvoering van de verschillende disciplines krijgt aandacht. De kinderen leren ook op sociaal vlak zichzelf en elkaar uit te dagen. Kevin: “We leren de kinderen om samen te werken. Onze groepen bestaan uit kinderen tussen de 6 en 12 jaar. De oudere kinderen helpen de jongere kinderen.  Sommige kinderen zijn motorisch wat vaardiger dan anderen. Bij ons kan iedereen meedoen. Er is altijd wel een onderdeel waar een kind goed in is. Het is leuk om te zien hoe de kinderen niet alleen van ons, maar ook van elkaar leren. De oefeningen zijn heel laagdrempelig; iedereen doet alles op zijn eigen niveau.”

Aan het einde van een cyclus van lessen volgt er voorstelling. Kevin: “Iedereen is dan welkom. Ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes. Het is elke keer weer een gezellig en mooi moment als kinderen kunnen laten zien wat ze geleerd hebben.”

Alle accommodaties van Sportief Capelle kunnen gereserveerd worden door íedereen. Ook het aantal keer is zelf te bepalen. Een aantal weken achter elkaar (zoals deze circusschool), een heel sportseizoen of slechts éénmalig voor bijvoorbeeld een kinderfeestje? De mogelijkheden zijn eindeloos! Reserveren kan heel makkelijk via het online verhuursysteem.