Laatste nieuws

  • 2. het kan ook met zwaarden!
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • 6. Stapelen
  • 7. nog meer stapelen
  • 10. geen volleybal, wel heel leuk!

Circus Hannes bij VHC volleybalkamp!

Circus Hannes geeft een extra dimensie aan het VCH volleybalkamp!

VCH is een actieve volleybalvereniging uit Hoofddorp. Als jaarafsluiting wordt er voor de mini’s & jeugd (van 7 tot 15 jaar) een kamp georganiseerd. Dit jaar was het thema “circus”. Het terrein werd niet alleen versierd met circus attributen, er was ook een heus circus!

Anne van circus Hannes heeft 40 kinderen en 8 man leiding de eerste kneepjes van het circus bijgebracht. Een hele zaterdagochtend gevuld met jongleren met diverse voorwerpen, bordjes in de lucht houden, maar ook acrobatiek. Onder begeleiding werd er een menselijke toren gebouwd, over touwen gelopen en op ballen gebalanceerd. Het meest in trek waren de fietsjes. Anne had hele kleine fietsjes meegenomen, aparte fietsjes en natuurlijk de éénwielers. Succes verzekerd.

Het lijkt allemaal simpel als je het ziet, maar de praktijk bleek anders. Door de systematische aanpak van Anne zag je dat de kinderen het oppakte en hier en daar zag je al circustalenten! Er was materiaal genoeg, dus als het even niet ging met de ballen dan waren er de wonderdoekjes , of kegels, of ringen of…. Kortom voor ieder wat wils.

Terugkijkend was het één groot circus/succes! De kinderen (inclusief leiding!) hebben een hoop geleerd en zich prima vermaakt. Een echte aanrader als je als vereniging je leden iets bijzonders wilt aanbieden.