Laatste nieuws

  • De Kievit 1
  • De kievit 2
  • De Kievit 3
  • De Kievit 4
  • De Kievit 5
  • De Kievit 7

Circus Hannes bij De Kievitsschool in Wassenaar

Het verslag van de Circusdag op vrijdag 20 september.

Toen ik in 2007 een school in Qatar opzette, wilde ik graag een feestelijke opening. Via de website van Stichting NOB kwam ik op de hoogte van het bestaan van Circus Hannes. Na het vinden van enkele sponsoren, konden ook “onze” kinderen een feestelijke opening van de school verzorgen onder begeleiding van Anne. Wat een feest en wat een ervaring was dat!

De Kievietschool, waar ik sinds kort werkzaam ben, was op zoek naar een speciale en passende activiteit voor het vieren van haar 95-jarig bestaan. Ik hoefde niet lang na te denken en stelde voor om Anne met Circus Hannes & Co uit te nodigen. De beslissing werd snel genomen…. Nog geen drie weken later was het dan weer zover!

Een dag vol enthousiasme, uitdagingen, activiteiten op eigen niveau en naar eigen interesse, doorzettingsvermogen en zweet. Allemaal begrippen die voor alle kinderen opgingen. Ouders die eigenlijk liever zelf ook aan de activiteiten deelnamen met hun groepje dan alle kinderen apart te begeleiden.. Het leuke was, dat sturing en begeleiding van ouders zeer gewenst was, maar hun betrokkenheid en lichte aanmoediging waren eigenlijk vaak al voldoende om de kinderen te begeleiden. Spontane samenwerking tussen kinderen van alle groepen vond spontaan plaats.

De kinderen waren nauwelijks te stoppen. Ze wilden graag hun kunsten aan anderen laten zien. De trots die ze uitstraalden was fantastisch. Als je aan het begin van de ochtend hoort van een leerling van groep 8, dat een circus kinderachtig is en aan het eind van de dag is deze leerling nog nauwelijks te stoppen (en met hem vele anderen), dan weet ik voldoende.

De show die spreekstalmeester Anne met de kinderen aan het eind van de dag opvoerde, liet geen ouder zonder glimlach of twinkeling in de ogen achter. Podiumvrees was niet aan de orde, want het is gewoon feest! Geen fout werd gemaakt, want Anne weet er altijd weer een unieke kunst van te maken! Anne’s collega Peter wist met zijn aanwijzingen en enthousiasme nog meer uit de kinderen te halen. Zijn bijdrage voor het soepel laten verlopen van de show, was geweldig.

Na een fantastische dag gingen zowel de kinderen als begeleiders met een moe, maar voldaan gevoel naar huis. Een echte aanrader!

Nathalie Braakman