Laatste nieuws

foto's CBS Tabitha

20 september CBS Tabitha in de hoofdrol!

Dinsdag 20 september was Circusschool Hannes weer bij CBS Tabitha in Hoofddorp. Al 3 keer eerder was Anne Kuipers met zijn Circusschool te gast bij ons tijdens het kleuterfeest, en het voelt altijd weer vertrouwd.

Alles was goed geregeld: het contact vooraf, de materialen die meegenomen werden, de uitleg die de ouders kregen, de opening voor de kinderen zodat die wisten wat ze zouden gaan doen die dag, de voorstelling en de begeleiding de hele dag door. Anne en Diego hebben ook een prettige manier van omgaan met de kinderen. Duidelijk maar vriendelijk en met humor, waardoor de kinderen weten waar ze aan toe zijn en, niet onbelangrijk, een gezellige dag hebben.

In de ochtend hebben de kinderen in 10 rondes allerlei circusoefeningen gedaan: onder andere op een bal lopen, koorddansen, acrobatiek, met ballen en doekjes jongleren, op bijzondere fietsjes fietsen, Chinese bordjes draaien en trampoline springen.

Tijdens de lunch bouwde Anne de piste op, deze keer was het mooi weer waardoor we de voorstelling buiten op het schoolplein konden doen. Elke klas werd in tweeen gedeeld, elk groepje kreeg zijn eigen act met bijbehorende muziek (bijvoorbeeld circuspaarden, acrobaten, lintjes zwaaien en jongleren). Achter het gordijn kregen de kinderen instructie, en elke keer is het weer grappig om te zien dat ze in de piste precies doen wat ze moeten doen. Ze worden aangekondigd, de gordijnen gaan open en elk kind krijgt even zijn of haar moment om te stralen als een echte circusartiest! En natuurlijk krijgen ze applaus van het publiek! Moe maar voldaan gingen de kinderen weer naar huis. Een ouder verwoordde het de volgende dag zo: “Mag ik even een veer in jullie kont steken? Wat was dat kleuterfeest leuk gedaan zeg! Wat hebben ze genoten en wat deed die vent het leuk!” Een groter compliment kunnen jullie niet krijgen J.

Anne en Diego, nogmaals bedankt voor de fantastische dag, wie weet zien we elkaar weer over 2 jaar!